úterý 7. října 2014

Jdu do voleb za Žít Brno. Pokud si přečtěte tento blog, budete vědět proč zrovná já.

Jmenuji se Hana Grygarová - to je prosím moje reálné jméno, co bude na kandidátce, takže nemá moc smysl jej tajit, stejně jako jsem odtajnila linked in, který tímto budu muset vykopat do nějaké té profesionální podoby.
  

Jdu do toho protože jsem naštvaná na polovičatá řešení odstraňování bariér v Brně. Sama jako uživatelka bezbariérových řešení vím, jak to dělat správně. Umím najít další uživatele, kteří vyřeší problémy co nejsou na první pohled vidět. Dále jdu do toho, neb upozorňuji, že kromě postižených využívá bezbariérová řešení 30 procent lidí: matky s kočárky a miminka, senioři, a případně další skupiny lidí.


Chci:
Bezbariérovou kulturu
Bezbariová hřiště
Janáčka
Kontrolu kvality uživateli
Dospělý magistrát

Nechci:
Segregaci postižených
Umlčování
Úplatného starostu
Golfové hřiště v Žabovřeskách
Bezbariérové herny


Jsme bohužel stále zatížení dědictvím socialismu, kdy bylo pro zdravotně postižené vymezeny nějaké mantinely, ve kterých se směli pohybovat. Tyto mantinely bohužel nezahrnovaly podíl na rozhodování o sobě samých. Tento jev má vliv na jednu bariéru, která na rozdíl od těch architektonických vidět není - veřejná moc zdravotně postižené na jedné straně chce "více vidět venku" na druhé straně při rozhodování není schopna brát zdravotně postižené jako partnery. Řešení se navrhuje nikoliv na základě připomínek konkrétních OZP ale na základě přání zdravých expertů, což se projevuje např. na tom, že úřady mají příliš úzké dveře pro elektrické vozíky, Mendlovo náměstí má nevyhovující ostrůvek, kde nenastoupím ani já, a to chodím. Řešení které doporučuji je zapojit lidi s různým postižením do kontroly kvality, a to tak, aby byly testovány i extrémní podmínky.¨

Kdo jsem:


moje FB stránka - osobní


moje FB stránka - DJ

FB akce kde hrávám:

linked in





Žádné komentáře:

Okomentovat